Wishful Wednesday: Fahrenheit 451 by Ray Bradbury

Wishful Wednesday

Saking banyaknya book-wishlist, jadi bingung mau pilih yang mana. Setelah ngubek-ngubek akhirnya nemu buku buku ini.

Fahrenheit 451

Udah bertengger di bagian wishlist sejak Januari kemarin. Walau belum ada tanda kalau buku ini akan berpindah rak, tapi tetap berharap bakal baca buku ini secepatnya. Beneran penasaaran. Ratingnya lumayan tinggi.

The system was simple. Everyone understood it. Books were for burning, along with the houses in which they were hidden.

Guy Montag was a fireman whose job it was to start fires. And he enjoyed his job. He had been a fireman for ten years, and he had never questioned the pleasure of the midnight runs or the joy of watching pages consumed by flames, never questioned anything until he met a seventeen-year-old girl who told him of a past when people were not afraid. Then Guy met a professor who told him of a future in which people could think. And Guy Montag suddenly realized what he had to do…

The Del Rey 50th Anniversary Edition includes “A Conversation with Ray Bradbury.”

Di Goodreads, variasi covernya banyak. Saking banyaknya jadi bingung milihnya. Kalau ngeliat terbitan terbaru, ada logo National Book Award gitu. Kewl!!!

Eh ngintip excerptnya di Amazon , pemilihan katanya sedikit rumit.

Dari hasil googling, ternyata buku ini udah diadaptasi jadi film tahun 1966. Aih makin pengen baca!!!

Fahrenheit 451: A Novel
Paperback: 176 pages
Publisher: Simon & Schuster; Reprint edition (January 10, 2012)
Language: English
ISBN-10: 1451673310
ISBN-13: 978-1451673319

Advertisements
Posted in book, wishlist | Tagged , , , , | 7 Comments

Wishful Wednesday: Strong Fathers, Strong Daughters – Margaret J. Meeker

Here I go again.
Nyaris lupa untuk ngupdate blog ini.
Buku baru yang masuk wishlist sebenarnya banyak. Tapi pilihan minggu ini jatuh ke Strong Fathers, Strong Daughters.

Kali ini bukan novel. Tapi non fiksi, a parenting book.
Sebagai pembaca yang terobsesi dengan karakter seorang ayah, aku beneran penasaran dengan buku yang satu ini.
Semoga dalam waktu dekat bisa baca buku ini.

Strong Fathers, Strong Daughters

Siapakah orang terpenting dalam kehidupan seorang anak perempuan?

Ayahnya. Betul. Dr. Meg Meeker punya data dan pengalaman klinis untuk membuktikannya. Setelah lebih dari dua puluh tahun memberikan konseling pada sejumlah anak perempuan, ia mendapati bahwa ayah, lebih dari siapa pun, menentukan arah hidup putri mereka.

Strong Fathers, Strong Daughters mengajarkan kepada Anda bagaimana memperkuat—atau membangun kembali—ikatan Anda dengan putri Anda, dan bagaimana menggunakan ikatan itu untuk membentuk hidupnya, serta hidup Anda, agar menjadi lebih baik. Menurut penulisnya, faktor terpenting dalam pertumbuhan anak perempuan adalah kehadiran seorang ayah yang memegang teguh nilai-nilai konservatif. Ayah seperti itu merupakan pelindung terbaik dari gangguan makan, kegagalan di sekolah, hamil di luar nikah, dan penyalahgunaan narkotik atau alkohol; serta penentu paling akurat untuk prestasi akademik, pernikahan yang sukses, dan kehidupan emosional yang memuaskan.

Wahai Ayah, Anda jauh lebih berpengaruh dari yang Anda pikirkan. Putri Anda membutuhkan dukungan yang hanya bisa ia dapatkan dari Anda—dan jika Anda bersedia untuk mengikuti saran Dr. Meeker tentang bagaimana memandu putri Anda, berdiri di antara dirinya dan budaya berbisa, maka balasan yang akan Anda dapatkan sungguh luar biasa.

Meg Meeker, M.D. adalah anggota American Academy of Pediatrics dan National Advisory Board pada The Medical Institute, pembicara populer mengenai persoalan remaja dan sering menjadi tamu pada program radio dan televisi Amerika

This meme is hosted by astridfelicialim @ Books To Share

Posted in book, wishlist | Tagged , , | 7 Comments

Wishful Wednesday : The Giver – Lois Lowry


Akhirnya berhasil ngupdate blog yang satu ini setelah selama 8 bulan dibiarkan berdebu.
*bersih-bersih*

Baru ngeh, kalau Wishful Wednesday tuh nyambung banget ma isi blogku yang satu ini.
Kenapa nggak terpikir dari awal coba. Haha. Trus bisa sekalian dibuat untuk Waiting Wednesday ataupun meme lain yang berhubungan dengan Wishlist.

Buku yang kupilih untuk Wishful Wednesday adalah The Giver karya Lois Lowry

The Giver

Jonas’s world is perfect. Everything is under control. There is no war or fear or pain. There are no choices. Every person is assigned a role in the Community. When Jonas turns twelve, he is singled out to receive special training from The Giver. The Giver alone holds the memories of the true pain and pleasure of life. Now, it is time for Jonas to receive the truth. There is no turning back (Goodreads)

Alasannya kenapa aku milih The Giver:

  • Buku ini ditulis oleh Lois Lowry yang juga nulis seri Anastasia Krupnik yang ceritanya keren banget. Sayangnya Seri Anastasia Krupnik tuh hanya tiga seri yang diterjemahkan. Padahal di luar sana cerita tentang Anastasia dan keluarganya masih banyak. Tanpa ragu lagi, Lois Lowry aku masukan dalam list penulis favorit
  • Rating The Giver di Goodreads lumayan tinggi. Hampir semua temanku yang udah baca ngasih lima bintang. Makin penasaran pengen baca.
  • Perhatikan covernya. Di sana ada logo New Berry Medal. Untuk yang satu ini nggak perlu dijelaskan lagi kenapa aku pengen buku ini jadi penghuni rak.

This is mine, so what is yours?

The Giver
Penulis: Lois Lowry
Published January 24th 2006 by Delacorte Books for Young Readers
The Book Depository: The Giver (Delacorte Press) (Paperback)
Amazon: The Giver Publisher: Delacorte Books for Young Readers

Cek Books to Share untuk Wishful Wednesday lainnya.

Posted in book, wishlist | Tagged | 5 Comments

Wishlist: Bad Girls Don’t Die by Katie Alender

Alexis thought she led a typically dysfunctional high school existence: dysfunctional like her parents’ marriage; her doll-crazy thirteen-year-old sister, Kasey; and even her own anti-social, anti-cheerleader attitude.

When a family fight results in some tearful sisterly bonding, Alexis realizes that her life is creeping from dysfunction to dangerous. Kasey is acting stranger than ever: her blue eyes go green; she uses odd, old-fashioned language; and she even loses track of chunks of time, claiming to know nothing about her weird behavior. Their old house is changing, too. Doors open and close by themselves, water boils on the unlit stove, and an unplugged air conditioner turns the house cold enough for the girls to see their breath.

Alexis wants to believe it’s all in her head, until these seemingly harmless occurrences become life-threatening–to her, to her family, and to her budding relationship with the student council vice president. Alexis knows she’s the only person who can stop Kasey; but what if that green-eyed girl isn’t even Kasey anymore?

Reading level: Young Adult
Paperback: 352 pages
Publisher: Hyperion Book CH; Reprint edition (June 22, 2010)
Language: English
ISBN-10: 1423108779
ASIN: B0058M7Q6G
Product Dimensions: 7.4 x 4.6 x 0.9 inches
Shipping Weight: 10.4 ounces

Buy Bad Girls Don’t Die for Amazon

Posted in book, Challenge, wishlist | Tagged , , | Leave a comment

Wishlist: You Are My Only by Beth Kephart

Emmy Rane is married at nineteen, a mother by twenty. Trapped in a life with a husband she no longer loves, Baby is her only joy. Then one sunny day in September, Emmy takes a few fateful steps away from her baby and returns to find her missing. All that is left behind is a yellow sock.

Fourteen years later, Sophie, a homeschooled, reclusive teenage girl is forced to move frequently and abruptly from place to place, perpetually running from what her mother calls the “No Good.” One afternoon, Sophie breaks the rules, ventures out, and meets Joey and his two aunts. It is this loving family that gives Sophie the courage to look into her past. What she discovers changes her world forever. . . .

The riveting stories of Emmy and Sophie—alternating narratives of loss, imprisonment, and freedom regained—escalate with breathless suspense toward an unforgettable climax.

I like its cover.

Reading level: Young Adult
Hardcover: 256 pages
Publisher: EgmontUSA (October 25, 2011)
Language: English
ISBN-10: 1606842722
ISBN-13: 978-1606842720
Product Dimensions: 8.5 x 6.4 x 1 inches

Posted in Uncategorized | Tagged , , , | Leave a comment

Wishlist: You Have Seven Messages by Stewart Lewis

It’s been a year since Luna’s mother, the fashion-model wife of a successful film director, was hit and killed by a taxi in the East Village. Luna, her father, and her little brother, Tile, are still struggling with grief.

When Luna goes to clean out her mother’s old studio, she’s stunned to find her mom’s cell phone there—charged and holding seven unheard messages. As Luna begins to listen to them, she learns more about her mother’s life than she ever wanted to know . . . and she comes to realize that the tidy tale she’s been told about her mother’s death may not be the whole truth.

Reading level: Young Adult
Hardcover: 304 pages
Publisher: Delacorte Books for Young Readers (September 13, 2011)
Language: English
ISBN-10: 038574028X
ISBN-13: 978-0385740289
Product Dimensions: 5.7 x 3.5 x 0.8 inches

Posted in book, Challenge, wishlist | Tagged , , | Leave a comment

Wishlist: Storm Born by Richelle Mead

Just typical. No love life to speak of for months, then all at once, every horny creature in the Otherworld wants to get in your pants…

Eugenie Markham is a powerful shaman who does a brisk trade banishing spirits and fey who cross into the mortal world. Mercenary, yes, but a girl’s got to eat. Her most recent case, however, is enough to ruin her appetite. Hired to find a teenager who has been taken to the Otherworld, Eugenie comes face to face with a startling prophecy–one that uncovers dark secrets about her past and claims that Eugenie’s first-born will threaten the future of the world as she knows it.

Now Eugenie is a hot target for every ambitious demon and Otherworldy ne’er-do-well, and the ones who don’t want to knock her up want her dead. Eugenie handles a Glock as smoothly as she wields a wand, but she needs some formidable allies for a job like this. She finds them in Dorian, a seductive fairy king with a taste for bondage, and Kiyo, a gorgeous shape-shifter who redefines animal attraction. But with enemies growing bolder and time running out, Eugenie realizes that the greatest danger is yet to come, and it lies in the dark powers that are stirring to life within her…

Paperback: 384 pages
Publisher: Zebra; 3rd Ed edition (August 1, 2008)
Language: English
ISBN-10: 1420100963
ISBN-13: 978-1420100969
Product Dimensions: 6.8 x 4.2 x 1.1 inches

Buy Storm Born (Dark Swan, Book 1) at Amazon

Posted in book, Challenge, wishlist | Tagged , , , | Leave a comment